Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Під час БРІКС РФ хоче створити механізми для підтримки війни в Україні – ISW

Фото: Getty Images

Під час саміту БРІКС російський диктатор Путін намагатиметься створити механізми для посилення своїх зусиль у війні проти України.

Про це кажуть аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Саміт БРІКС: Путін хоче створити механізми для посилення війни

Зазначається, що 35 світових лідерів, зокрема з Китайської Народної Республіки (КНР), Індії, Південної Африки та Ірану, прибули до Казані на 16-й щорічний саміт БРІКС, під час якого Росія, ймовірно, намагатиметься створити механізми для посилення своїх військових зусиль в Україні. 

На думку аналітиків ISW, Росія, ймовірно, використає саміт БРІКС для того, щоб показати свої зусилля щодо зміцнення зв’язків із незахідними державами. А також, можливо, встановити угоди та торгівельні механізми, за допомогою яких вона зможе підтримувати свої воєнні зусилля в Україні шляхом пом’якшення впливу західних санкцій.

Як повідомляють в Інституті вивчення війни, 22 жовтня, до Казані також прибули генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш, міністр торгівлі і промисловості Талібану Нуріддін Азізі, віцепрем’єр-міністр Сербії Александар Вулін, президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган та інші світові лідери.

Саміт БРІКС: з якими лідерами Путін вже зустрівся

Російський диктатор Володимир Путін вже зустрівся з президентом КНР Сі Цзіньпіном на полях саміту БРІКС. 

Під час зустрічі вони підкреслили важливість багатогранних російсько-китайських відносин. Своєю чергою Сі зазначив, що БРІКС є форматом глобального стратегічного співробітництва  

Путін також провів зустріч з прем’єр-міністром Індії Нарендрою Моді та президентом ПАР Сирілом Рамафосою. З ними російський диктатор обговорив двосторонні відносини, створення багатополярного світового порядку та використання національних валют у взаємних торгівельних розрахунках. 

Моді знову наголосив на необхідності пошуку якнайшвидшого мирного вирішення повномасштабної війни в Україні. Також він підтвердив роль Індії як потенційного посередника. 

Водночас 22 жовтня очільник МЗС Індії Вікрам Місрі повідомив, що Індія повернула 85 своїх громадян, які недобровільно приєдналися до Збройних сил РФ, щоб воювати проти України. За його словами, Моді буде вести переговори з владою Росії щодо повернення ще 20 індійських громадян під час саміту БРІКС.

Зазначимо, що цього року саміт БРІКС організовує Росія. Так, російський диктатор Путін приймає лідерів країн організації в місті Казань у період з 22 до 24 жовтня.

Нагадаємо, що президент Сербії Александар Вучич відмовився приїжджати  в Росію на саміт БРІКС попри те, що його особисто запросив президент країни-агресорки Путін.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Також на БРІКС до Путіна не приїде й президент Бразилії Луїз Інасіо Лула да Сілва.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-23 07:41:03