Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Google, Meta і TikTok видалили акаунти заводу дронів РФ, який вербував африканок

Фото: Getty Images

Світові технологічні компанії такі, як Google, Meta і TikTok забанили акаунти в соцмережах російського заводу з виготовлення іранських дронів, який обманом вербував африканок.

Google, Meta і TikTok видалили акаунти заводи РФ з виготовлення дронів

Як пише АР, публікації на YouTube, Facebook, Instagram та TikTok були видалені після журналістського розслідування, за 10 жовтня.

Журналістське розслідування детально описувало умови праці на заводі з виготовлення ударних БпЛА у спеціальній економічній зоні Алабуга у Татарстані.

Як зазначає видання, також видалили акаунти, пов’язані з Алабуга Політех. Це професійна школа-інтернат для росіян віком 16-18 років та центральноазійців віком 18-22 років, яка навчає фахівців з виробництва дронів.

Відомо що забанені акаунти загалом мали щонайменше 158 344 підписників, а одна зі сторінок на TikTok мала понад мільйон вподобань.

Нагадаємо, 10 жовтня вийшло журналістське розслідування, у якому було висвітлено, що африканські заробітчани, завербовані для роботи на російських підприємствах, скаржаться, що їх примушують працювати на заводах з виробництва іранських безпілотників.

Молодим африканкам обіцяли безкоштовний квиток на літак та гідну оплату праці.

Рекрутерам пропонували програми роботи та навчання у сферах готельно-ресторанного бізнесу та кейтерингу.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Натомість людей з Африки привезли у степи російського Татарстану та примусили працювати на фабриці з виготовлення іранських ударних безпілотників, які Росія застосовує проти України.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-18 10:32:49