Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Активи РФ будуть заблоковані допоки агресор не закінчить війну в Україні – Єврорада

Фото: Pixabay

Російські активи будуть заблоковані допоки країна-агресорка не закінчить війну в Україні та не виплатить українцям компенсації. 

Про це йдеться у висновках саміту ЄС, оприлюднених на сайті Європейської ради.

Активи РФ будуть заблоковані до закінчення війни: деталі

У документі зазначається, що відповідно до законодавства ЄС, російські активи мають залишатися заблокованими доти, доки Росія не зупинить свою агресивну війну проти України та не відшкодує їй збитки, завдані повномасштабною війною. 

Також у резолюції Європейська рада підкреслила важливість виконання зобов’язань, що були взяті на саміті G7 в Апулії (Італія) щодо надання разом з партнерами близько 45 млрд євро (50 млрд доларів) до кінця 2024 року на підтримку поточних і майбутніх військових, бюджетних та відновлювальних потреб України.  

З огляду на це Європейська рада запрошує високого представника ЄС та Єврокомісію співпрацювати з Україною щодо кожного з вищеперелічених компонентів.  

Крім того, у документі зазначається, що Європейський Союз залишається готовим до подальшого обмеження здатності Росії вести повномасштабну війну проти України, зокрема за допомогою подальших санкцій.

Також Європейська рада привітала згоду на використання надзвичайних доходів, отриманих від заблокованих активів Росії.

Додамо, що нещодавно очільниця Міністерства фінансів Канади Христя Фріланд запевнила, що план з фінансування військових зусиль України коштами російських активів скоро почне реалізовуватися.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Європейська рада

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-18 10:01:33