Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Національний день шоколадних кексів в США: усе про свято та рецепт


Щорічно 18 жовтня в США відзначають Національний день шоколадних кексів – свято, яке об’єднує усіх любителів цього неймовірного десерту.

У цей день можна і треба поласувати улюбленими солодощами та дізнатися більше про їх історію та приготувати кекси за простим рецептом.

Трохи історії про шоколадні кекси

Історія шоколадних кексів бере свій початок ще з середини 19 століття. Перший рецепт, схожий на сучасний, з’явився у кулінарній книзі американки Елізи Леслі в 1847 році.

Проте, на той час кекси готували не зовсім так, як сьогодні. Замість какао-порошку у тісто додавали шматочки шоколаду, що створювало більш грубу текстуру.

Важливий крок у розвитку рецептури зробив швейцарський шоколатьє Рудольф Ліндт, який у 1879 році винайшов процес коншування – технологію, що допомагає зробити шоколад гладким і шовковистим. Саме завдяки цьому винаходу ми маємо можливість насолоджуватися пухкими та ніжними шоколадними кексами.

Шоколадні кекси з кремом

Як святкують Національний день шоколадних кексів

18 жовтня – це день, коли всі поціновувачі шоколаду можуть дозволити собі трішки солодких радощів. У цей день пекарні, кафе та господині готують шоколадні кекси.

Часто їх прикрашають густою шоколадною глазур’ю чи шоколадним кремом. А ще додають всередину шматочки шоколаду для максимального задоволення.

До речі, це солодке свято – чудовий привід зібратися з друзями чи родиною, напекти кексів та ласувати нами, запиваючи ароматним чаєм.

Швидкий рецепт шоколадних кексів

Якщо ви хочете приготувати смачні шоколадні кекси вдома, ось простий рецепт, який не займе у вас багато часу.

Інгредієнти:

  • борошно – 120 г
  • какао-порошок – 50 г
  • цукор – 100 г
  • вершкове масло – 100 г
  • яйця – 2 шт.
  • розпушувач – 1 ч. л.
  • молоко – 1/2 склянки
  • сіль – дрібка
  • ванільний цукор – 1/2 ч. л.

Приготування:

  1. Масло збиваємо з цукром до однорідної маси.
  2. Додаємо яйця та ванільний цукор і ретельно розтираємо чи збиваємо.
  3. Борошно просіюємо з какао та розпушувачем. Додаємо сіль. Перемішуємо.
  4. Борошняну суміш поступово вводимо масляно-яєчну.
  5. Вливаємо тепле молоко та перемішуємо до однорідної консистенції.
  6. У формочки поміщаємо паперові касети та виливаємо тісто на 2/3 .
  7. Випікаємо шоколадні кекси у духовці за 180 градусів близько 20 хвилин. Час приготування залежить від розміру формочок. Готовність варто перевірити сірником чи шпажкою.

Щоб кекси вийшли ідеальними: поради

  • Використовуйте какао-порошок високої якості, щоб кекси були насиченими та смачними.
  • Якщо хочете додати ще більше шоколадного смаку, додайте у тісто перед випіканням кілька шматочків шоколаду.
  • Не перетримуйте кекси в духовці – вони можуть стати сухими.
  • Для свіжого смаку та аромату у тісто можна додати трохі цедри чи соку лимона.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-18 05:30:10