Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Зливали локації ЗСУ та залізниці: СБУ затримала агентів ФСБ

Фото: СБУ

На Донеччині та в Одесі контррозвідка СБУ викрила та нейтралізувала агентурну мережу ФСБ.

Агенти розвідували локації ЗСУ, а також стратегічно важливих об’єктів Укрзалізниці.

Про це повідомляють у пресслужбі відомства.

Що відомо про агентів Кремля

За даними слідства, мешканка Краматорська та двоє одеситів, обходили свої міста та приховано фіксували вузлові залізничні станції, що залучалися у переправленні важкого озброєння та боєприпасів на фронт.

– Додатковим завданням для агентки з Донеччини було виявлення позицій українських військ, які тримають оборону на Краматорському напрямку. Для цього жінка об’їжджала населені пункти поблизу передової та випитувала розвідінформацію у місцевих жителів під час побутових розмов, – повідомили в СБУ.

Усю зібрану інформацію агенти передавали своєму російському куратору через месенджери у вигляді позначок на гугл-картах з детальним описом.

Фото: СБУ

Покарання для зрадників

Під час обшуків у підозрюваних слідчі вилучили мобільні телефони, які вони використовували для комунікації з російським куратором.

Двом фігурантам повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 ККУ (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Злочинні дії ще одного фігуранта кваліфіковано за ч. 3 ст. 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про переміщення або розміщення ЗСУ та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану) ККУ.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Наразі всі троє перебувають під вартою. Їм загрожує від 12 років тюрми до довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-17 17:17:50