Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Без керма і педалей: Tesla представила роботаксі Cybercab


Ілон Маск представив прототип роботаксі Cybercab на презентації Tesla 10 жовтня. Усередині авто не буде керма або педалей, як і інших елементів управління – транспорт буде безпілотним.

Tesla анонсувала роботаксі Cybercab: подробиці

На сцені мільярдер заявив, що такий автомобіль буде призначений для двох пасажирів, і в ньому не буде навіть розетки для зарядки – транспорт використовує індуктивну зарядку для бездротового відновлення енергії.

Глава компанії додав, що авто з безпілотним керуванням будуть у 10-20 разів безпечнішими за транспорт із водієм, а вартість послуги таксі буде в п’ять разів дешевшою, ніж поїздка в рейсовому автобусі.

Безпілотне водіння компанія хоче впровадити в Техасі вже у 2025 році, а виробництво самого авто Cybercab планують уже у 2026 році.

На презентації Tesla також показала робота Optimus, який здатний стати особистим помічником кожної людини. За такого бота доведеться заплатити $20-30 тис.

– Я думаю, це буде наймасштабніший продукт з усіх коли-небудь створених, – зазначив мільярдер.

До речі, Маск планує використовувати Optimus для складання авто Tesla. Глава компанії вже давно хоче замінити людей на своїх фабриках, і постійно розвиває можливості ботів. Наприклад, у травні Tesla навчили Optimus новим трюкам – сортувати акумулятори і самостійно пересуватися по офісу.

Реакція мережі

Фанати компанії вже відреагували на представлені новинки – дехто оцінив дизайн нового авто, а інші – поміркували про заміну людей роботами:

  • Робот для тривалого використання в кожному домі більше не є недосяжною мрією. Дякую, Tesla!
  • Нарешті подія Tesla, яка може виділитися на тлі інших минулих подій. Мені подобається роботаксі.
  • Cybercab виглядає в 100 разів краще, ніж Cybertruck.
  • Найграндіозніша технологічна подія з часів презентації iPhone!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Tesla

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-11 09:55:22