Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

ЗСУ контролюють 40-50% Торецька – голова МВА

Фото: Факти ICTV

За останню добу росіянам не вдалося просунутися в Торецьку, нині ЗСУ контролюють 40-50% міста.

Про це розповів начальник Торецької міської військової адміністрації Василь Чинчик в ефірі телемарафону Єдині новини, відповідаючи на питання ведучої Вікна-новин Яни Брензей щодо просування ворога у місті та ситуації з евакуацією населення.

Бої за Торецьк: ситуація на 11 жовтня

– Станом на вчорашній день не зафіксовано жодного просування ворога, не захоплена жодна позиція чи будинок… Орієнтовно, в районі 40-50% міста знаходяться під контролем ЗСУ, інша частина захоплена ворогом, – уточнив він.

За його словами, окупанти докладають максимум зусиль, щоб у найкоротші терміни повністю захопити місто, але Сили оборони України дають гідну відсіч і утримують позиції.

Чинчик каже, що людей вивозять з Торецька лише в певні проміжки, коли настає затишшя, проте це не та ситуація, як два роки тому, коли евакуювали великими автобусами.

– Ті люди, які залишилися, – це близько 1 150 осіб. Вони якщо виходять, то максимум з документами, які засвідчують особу, а то навіть і їх немає, тому що десь згоріли, або десь у підвалах чи квартирах. За вчорашній день сім осіб вдалося вивезти, – розповів голова МВА.

Повномасштабна війна в Україні триває вже 961-шу добу.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За ситуацією в містах можна стежити на інтерактивній карті бойових дій в Україні та карті повітряних тривог в Україні.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-11 09:39:25