Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Американці змінили свої погляди щодо надання допомоги Україні – соцопитування

Фото: Getty Images

За останній рік думки громадян США щодо того, скільки їхня країна витрачає на допомогу Україні у війні з РФ, дещо змінилася. Відтак, менше американців вважають, що США витрачають забагато на підтримку України у боротьбі з агресією Росії. 

Про це йдеться у висновках соцопитування Інституту Пірсона/AP-NORC.

Як американці ставляться до надання допомоги Україні

За результатами опитування, менша кількість американців вважає, що США витрачають надто багато на допомогу українцям у порівняні із жовтнем минулого року – 34% проти 52%.

До прикладу, у жовтні 2023 року 52% опитаних сказали, що, на їхню думку, США витрачають забагато на підтримку України, 31% – що США витрачають стільки, скільки необхідно, а 15% – що США витрачають замало. 

Натомість вже у вересні цього року лише 34% опитаних сказали, що США витрачає забагато на допомогу Україні, 39% відзначили, що американці витрачають стільки, скільки потрібно, а 21% – що США витрачають замало. 

Результати опитування показують різницю в поглядах між прихильниками Демократичної та Республіканської партій.

Так, згідно з опитуванням, респонденти, які асоціюють себе з Демократичною партією, Росію розглядають як ворога, а Україну – як союзника.

Партійна різниця у ставленні щодо України та РФ

У висновку щодо результатів опитування зазначається, що немає суспільного консенсусу щодо підтримки України, натомість є значна партійна різниця у ставленні до України та Росії. 

Американці розділилась у поглядах щодо витрат США на допомогу Україні у протистоянні російській агресії. 

Проте зниження відсотка тих, хто вважає, що США витрачають забагато на допомогу українцям, спостерігається як серед республіканців, так і серед демократів.  

У випадку прихильників Республіканської партії – з 69% у 2023 році до 50% у 2024 році. Серед прихильників Демократичної партії – з 37% до 20%, відповідно. 

За даними результатів опитування, половина респондентів вважає РФ противником, а 43% розглядає Україну як країну-союзника. 

67% прихильників Демократичної партії вважають Росію противником, порівняно із 43% незалежних респондентів та 40% республіканців.  

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

59% демократів, що також більше за незалежних – 30% та республіканців – 31% вважають що Україна – союзник, що поділяє цінності США.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-11 08:46:00