Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Цуренко обіграла Бултер та вийшла до 1/8 фіналу тисячника в Ухані

Фото: Getty Images

Українка Леся Цуренко з перемоги розпочала виступи на турнірі WTA 1000 в китайському Ухані. Це останній тисячник для жінок у сезоні.

На старті основно сітки українка (WTA №96) здолала у двох сетах значно вищу за рейтингом британку Кеті Бултер (WTA №34) з рахунком 6:2, 7:5.

Цуренко обіграла Бултер в Ухані

Тенісистки провели на корті 1 годину та 52 хвилини, за які Леся не зробила жодного ейсу, припустилася як і її суперниця шістьох подвійних помилок та використала шість із 15 брейкпойнтів.

У першій партії гра у британки не складалася, адже вона програла всі свої подачі.

Втім боротьба на корті розгорнулася щільна, адже після того, як Цуренко з двома брейками відірвалася 3:0, то віддала дві свої подачі суперниці. У восьмому геймі Леся на своїй подачі закрила сет.

У другому сеті тенісистки на початку обмінялися брейками та зберігали паритет. За рахунку 5:5 Леся оформила брейк, а потім на захистила свою подачу та вийшла до наступного кола змагань.

Наступною суперницею Цуренко стане 45-та ракетка світу із Польщі Магда Лінетт. Українка вже чотири рази зустрічалася з нею на кортах. Станом на зараз особистих зустрічей рівний — 2:2.

Раніше виступи на турнірі припинила інша українка Даяна Ястремська, яка не змогла обіграти “нейтральну” лакі-лузерку Еріки Андрєєвої, яку у фіналі кваліфікації здолала Цуренко.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Також на турнірі зіграє Марта Костюк. Її першою суперницею стане ексросіянка Еліна Аванесян, яка влітку змінила громадянство і тепер виступає за Вірменію.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-08 13:37:19