Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

У вересні армія РФ зазнала рекордних добових втрат в Україні – розвідка Британії

Фото: Getty Images

У вересні середньодобові втрати армії Росії в Україні, включно із вбитими і пораненими, сягнули нового місячного максимуму за весь час повномасштабного вторгнення.

Про це йдеться в огляді розвідки Міноборони Великї Британії.

– Середньодобовий показник втрат становив 1 271 особу на добу порівняно з попереднім місячним максимумом війни у 1 262 особи, зафіксованим у травні 2024 року, згідно зі звітом українського Генштабу. З початку конфлікту Росія, ймовірно, зазнала понад 648 тис. втрат, – кажуть у розвідці.

Зростання втрат РФ вони пов’язують з розширенням зони бойових дій за рахунок Харківської та Курської військових операцій, а також збільшенням інтенсивності боїв уздовж лінії фронту.

Крім того, за оцінками британської розвідки, російські війська, найімовірніше, і надалі намагатимуться розтягнути українські сили, використовуючи масовість для подолання оборонних позицій і досягнення тактичних переваг.

Там також прогнозують, що навіть взимку, коли умови зазвичай ускладнюють ведення бойових дій, втрати російської армії залишатимуться високими – близько 1 тис. осіб на день.

– На сьогодні зимові умови не призвели до скорочення наступальних операцій або зменшення втрат, оскільки Росія продовужкє застосовувати піхотну тактику і не веде маневреної війни, яка вимагає більш сприятливих умов, – підсумували у британські аналітики.

За даними Генштабу ЗСУ, за останню добу ліквідовано 1 160 російських окупантів.

Загальні втрати особового складу армії РФ на 7 жовтня перевищили 661 тис. осіб.

Повномасштабна війна в Україні триває вже 957-му добу.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За ситуацією в містах можна стежити на інтерактивній карті бойових дій в Україні та карті повітряних тривог в Україні.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-07 13:28:34