Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Міг бути винищувач або БпЛА Мисливець: біля Костянтинівки збили повітряну ціль РФ

На Донеччині на території Костянтинівської громади збили російську повітряну ціль, через що почалася пожежа та були пошкоджені приватні будинки.

Про це начальник Костянтинівської МВА Сергій Горбунов повідомив Суспільне Донбас.

– Силами оборони був збитий ворожий (російський, — Ред.) літак. Уламки частково попадали навколо міста Костянтинівка. Уламки також впали у приватний сектор — пошкоджені декілька приватних будинків. Жертв чи постраждалих від цієї події немає, – йдеться у повідомленні.

Керівник Центру протидії дезінформації РНБО Андрій Коваленко у Telegram проінформував, що українські війська знищили російський Су-34. Згодом він написав, що можливо відмінусували не винищувач, а БпЛА Мисливець. Про те, що було збито остаточно стане зрозуміло після дослідження уламків.

С-70 Мисливець за своїми характеристиками — дуже габаритний літальний апарат, з довжиною фюзеляжу 14 метрів та розмахом крила 19 метрів, злітна маса якого складає 25 тонн, зокрема бойове навантаження — до 3 тонн, уточнює військовий портал Defense Express.

Керівник ЦПБ РНБО Коваленко проінформував, що цей БпЛА розробляли ще з 2009 року, наразі створені три апарати, ще три — у розробці.

Збиття повітряної цілі на Донеччині

Український волонтер Сергій Стерненко оприлюднив кадри з уламками цього важкого безпілотника, пише Мілітарний.

Перед падінням літака у небі бачили ракети “повітря-повітря”, ймовірно, новий С-70 “Мисливець” втратив управління та був збитий російським винищувачем.

За словами військового, “літак який наздоганяв другий, йшов на 2 реактивних двигунах, той що впав на одному і був з повними баками”, що пояснює появу літального апарату за лінією фронту і поспішні дії винищувача.

– На території Костянтинівської громади впав літальний апарат. Внаслідок падіння уламків у приватному секторі виникла пожежа, пошкоджено приватні будинки. Тип апарату та деталі падіння встановлюємо. На місці працюють правоохоронці та ДСНС, – повідомив керівник Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін у Telegram.

За попередніми даними, люди не постраждали, додав Філашкін.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Вадим Філашкін

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-05 18:04:55