Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Катували українських полонених у Горлівці: повідомлено про підозру дев’ятьом колаборантам

Фото: Офіс генпрокурора

В Україні викрили дев’ятьох псевдоінспекторів та їхніх “помічників”, які жорстоко поводилися з військовополоненими у “Калінінської виправній колонії ДНР”.

Катування українських полонених у “Калінінській колонії ДНР”

За інформацією Офісу генерального прокурора, підозрювані обіймали псевдопосади інспекторів та чергових помічників у “Калінінській виправній колонії державної служби виконання покарання Міністерства юстиції ДНР”.

Окупанти створили її у вересні 2014 року на базі колишньої Калінінської виправної колонії № 27 Державної пенітенціарної служби України у Горлівці Донецької області.

Відтоді російські окупанти утримували там незаконно засуджених українців псевдосудовими органами “ДНР”.

У 24 лютого до травня 2022 року під час боїв у Маріуполі частина українських військовослужбовців потрапили у російський полон. Деяких з них доставляли до цієї колонії.

Згадані псевдоінспектори та їхні помічники застосовували до українських воїнів фізичне та психологічне насильство, а також жорстоко поводилися з ними.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дев’яти громадянам України повідомлено про підозру в жорстокому поводженні з військовополоненими (ч. 1 ст. 438 КК України). Кожному з них загрожує покарання – тюремне ув’язнення на термін від восьми до 12 років.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-04 19:52:36