Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

ЄС готує санкції проти Ірану за постачання ракет до Росії – Bloomberg

Фото: Depositphotos

Європейський Союз (ЄС) готує пакет санкцій проти Ірану. Це стане відповіддю на постачання балістичних ракет до Росії.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела.

ЄС готує обмеження для Ірану

Перший пакет санкцій торкнеться близько десяти фізичних та юридичних осіб, зокрема машинобудівних, металургійних та авіаційних компаній.

Обмеження планують схвалити до саміту лідерів ЄС, який відбудеться в Брюсселі наприкінці жовтня. Це стане першою відповіддю Євросоюзу на постачання ракет, і вже розглядаються додаткові списки осіб і компаній для подальших санкцій.

Проте варто зазначити, що санкції ЄС потребують підтримки всіх країн-членів, тому плани можуть змінитися до офіційного оголошення.

США готують пакет санкцій проти Ірану

Деякі джерела видання Bloomberg повідомили, що Сполучені Штати мають намір запровадити санкції проти Ірану у зв’язку з його нещодавніми агресивними діями проти Ізраїлю та закликали союзників вжити аналогічні заходів.

Іран постачає балістичні ракети Росії

США отримали докази, що Іран постачає Росії балістичні ракети для атак на Україну. Держсекретар Ентоні Блінкен оголосив про нові санкції проти Тегерана, підкресливши, що попереджали Іран про небезпеку ескалації.

У ЄС також підтвердили той факт, що Іран постачає Росії балістичні ракети, які застосовуються проти України. Речник ЄС Петер Стано зазначив, що є перевірена інформація від союзників.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Ще на початку вересня він заявив, що у разі підтвердження цих даних, Ірану загрожує нова хвиля санкцій. Зазначається, що ці обмеження будуть введені через суттєву ескалацію підтримки Тегераном агресії Росії проти України.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-04 16:02:26