Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Засунув через анальний отвір: у Львові лікарі видалили з кишківника дитини Лего та дріт


Фахівці Львівської обласної дитячої клінічної лікарні Охматдит видалили з товстого кишківника 8-річного хлопчика елемент конструктора Лего та металевий дріт. Дитина засунула ці речі через анальний отвір. Сторонні елементи були в сигмовидній кишці.

Про це співробітники лікарні розповіли на своїй сторінці у Facebook.

Операція пройшла успішно

– Батьки звернулися з дитиною до приймального відділення зі скаргою на наявність сторонніх тіл в анусі, – ідеться в повідомленні.

Під час огляду лікарі побачили металевий дріт, а під час операції виявили в сигмовидній кишці ще й елемент Лего. У результаті було пошкоджено слизову товстої кишки. На щастя, перфорації не було. Операція пройшла успішно.

Фактор часу

Як розповіла дитяча хірургиня Оксана Горбач, якщо гострим предметом ушкоджується пряма або сигмоподібна кишка, то протягом шести годин можливо хірургічно усунути дефект, тобто вшити рану.

А якщо час присутності стороннього тіла в товстій кишці перевищує шість годин і є перфорація, тоді оперативне втручання закінчується виведенням заднього проходу на передню черевну стінку, і лікування триває тривалий час, що включає санацію, травмування прямої кишки.

– Після цього потрібно робити ще одне втручання – накладення товстокишкового анастомозу для відновлення прохідності кишки, – пояснила Оксана Горбач.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-04 14:19:15