Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Кільцеподібне сонячне затемнення 2 жовтня: чи побачать в Україні рідкісне явище


2 жовтня в Південній півкулі в небі з’явиться кільцеподібне сонячне затемнення. Це рідкісне явище, коли Місяць повністю закриває Сонце для жителів Землі.

Рідкісне сонячне затемнення 2 жовтня: коли і як дивитися

Тінь супутника рухатиметься з різною швидкістю, і проєктуватиметься на Землю з північного заходу на південний схід. Варто врахувати, що саме сонячне затемнення 2 жовтня 2024 року триватиме недовго, і спостерігати за космічним явищем потрібно дуже обережно.

Наприклад, у жодному разі не можна спостерігати за Сонцем без спеціальних окулярів. В іншому разі очі можна пошкодити.

Очікується, що 2 жовтня день почнеться із затемненого сходу, досягне піку опівдні і закінчиться затемненим заходом сонця. Варто зазначити, що українці не зможуть спостерігати за явищем, оскільки наша країна розташована на північній півкулі Землі.

Найдовше вогняне кільце під час сонячного затемнення 2 жовтня 2024 року буде видно в точці на північний захід від острова Пасхи. Там люди залишаться без сонця на більш ніж 7 хвилин.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

До речі, у Землі з’явиться другий супутник – це рідкісне явище, коли астероїд обертається навколо нашої планети через силу тяжіння. Космічне тіло буде на відносно невеликій відстані до Землі з 29 вересня до 25 листопада, після чого знову вирушить у пояс астероїдів.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-01 10:09:04