Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Путін намагається залякати ядерною зброєю: Столтенберг пояснив мету диктатора РФ

Фото: Офіс президента

Останні погрози російського диктатора Володимира Путіна про перегляд умов для застосування ядерної зброї, які звучать на адресу союзників країн НАТО, є черговим залякуванням для перешкоджання підтримки України.

Про це заявив у передостанній день на посаді генерального секретаря НАТО Єнс Столтенберг в інтерв’ю агентству Інтерфакс-Україна.

Навіщо Росія погрожує ядерною зброєю

– Я розглядаю це як ще один приклад моделі поведінки, яку ми бачили з російської сторони, де Москва, Путін знову намагаються погрожувати використанням ядерної зброї союзникам із НАТО та перешкоджати підтримці Україні, – стверджує Єнс Столтенберг.

За його словами, коли НАТО щоразу посилювало свою підтримку за допомогою новіших і досконаліших систем, то Росія намагалася погрожувати нібито червоними лініями.

Проте союзники НАТО такий варіант не прийняли, тому що країни мають право підтримувати Україну, яка відстоює право на самооборону, переконаний він.

– Росія вирішила вторгнутися в Україну. Згідно з міжнародним правом, Україна має право на самооборону. Ми маємо право підтримувати Україну, відстоювати право на самооборону. Вона включає право завдавати ударів по законних військових цілях на території агресора – Росії, – заявив Єнс Столтенберг.

Генеральний секретар НАТО під час перебування на посаді виступав за те, щоб дозволити Україні завдавати далекобійних ударів по території Росії.

Він зазначив, що схвалює те, що деякі союзників не давали обмежень на використання власного озброєння, щоб Україна могла його використати на власний розсуд.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У вівторок, 1 жовтня, відбудеться офіційна церемонія передання повноважень новому обраному генеральним секретарем НАТО Марку Рютте, який раніше обіймав посаду прем’єр-міністра Нідерландів.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-30 18:04:04