Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Як приготувати удон вдома: рецепт з куркою та овочами


Удон – японська пшенична локшина, яка вже давно завоювала серця гурманів по всьому світу, і Україна – не виняток. І хоча вона родом з далекої Японії, ми можемо легко і просто приготувати її вдома.

Сьогодні розкажемо, як приготувати удон з куркою і овочами.

Удон – це пшенична локшина, яка має нейтральний смак, що дає їй змогу чудово поєднуватися з різними соусами та добавками. Локшину удон можна відварювати, смажити або тушкувати з м’ясом, рибою і, звісно, овочами.

Удон: рецепт

Можете експериментувати з різними соусами. Наприклад, спробуйте замінити соус теріякі на устричний соус чи додати трохи соку лайма для приємної кислинки. Якщо ви не любите якийсь із запропонованих овочів, замініть його на той, що вам до вподоби – наприклад броколі, шпинат чи й навіть гриби.

Що входить до складу удон:

  • локшина удон – 200 г
  • куряче філе – 400 г
  • солодкий перець – 120 г
  • огірок свіжий – 1 шт.
  • морква – 70 г
  • цибулина (невелика) – 1 шт.
  • зелена цибуля (нарізана) – 1 ст. л.
  • імбир – 20 г
  • часник – 10 г
  • соєвий соус – 50 мл
  • соус теріякі – 60 мл
  • оливкова олія – 3 ст. л.
  • кунжут – 1 ч. л.
  • сіль, перець чорний мелений та чилі – до смаку

Локшина удон з куркою та овочами покроково:

  1. Куряче філе промиваємо, обсушуємо та нарізаємо тонкими смужками. Солимо та перчимо, перемішуємо і залишаємо на 10 хвилин.
  2. Почищений імбир та цибулю нарізаємо дрібними кубиками. Солодкий перець, моркву та огірок нарізаємо смужками. Часник пропускаємо через прес.
  3. У сковороді розігріваємо олію і смажимо імбир близько 2 хвилин. Потім викладаємо куряче філе і смажимо ще 5-7 хвилин.
  4. Далі додаємо цибулю та готуємо 3 хвилини, потім моркву – і знову смажимо близько 3 хвилин. На завершення – солодкий перець, огірок і часник. Наприкінці приготування додаємо дрібку перцю чилі.
  5. Як правильно варити удон. Викладаємо локшину удон у підсолений кріп і варимо 3 хвилини чи згідно з інструкціями на упаковці. Потім відкидаємо її на друшляк, щоб стекла зайва вода.
  6. До м’яса та овочів додаємо соєвий соус та соус теріякі, перемішуємо. Вливаємо 100 мл води, накриваємо сковороду кришкою та тушкуйте все разом ще 2 хвилини.
  7. Перекладаємо відварену локшину в сковороду, перемішуємо. Тушкуйте під кришкою ще 2 хвилини, щоб удон увібрав соуси.

Перед самою подачею до столу посипаємо удон зеленою цибулею. За бажанням страву можна також посипати обсмаженим кунжутом. Смачного!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-30 13:55:34