Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Коли буде перший сніг в Україні: прогнози синоптиків

Фото: Pixabay

Попри досить теплий вересень, осінь відстоює свої права. Це підтверджують і синоптики. На сьогодні, 30 вересня, Український гідрометцентр спрогнозував дощову погоду у західних областях.

Факти ICTV дізнавалися, коли буде перший сніг в Україні.

У Карпатах випав перший сніг

На сьогодні, 30 вересня, синоптики прогнозували мокрий сніг у Карпатах. Опади підтвердив Чорногірський гірський пошуково-рятувальний пост. На сторінці Facebook зазначено, що станом на 9:30 30 вересня, на горі Піп Іван спостерігається туман, сильний північний вітер та температура повітря -5. Випав перший сніг.

Коли на решті територій України випаде сніг

Синоптик Наталка Діденко зазначає, що 30 вересня у західних областях будуть спостерігатися сильні дощі, а у Карпатах – дощі з мокрим снігом. Але на решті територій очікується суха, хоча і хмарна погода. На своїй сторінці у Facebook синоптик зазначила, що 1-2 жовтня вітер ущухне. Але сьогодні, 30 вересня, на заході України буде спостерігатися холодна погода +7 + 11°С.

Трохи тепліше буде на півночі, тут температура вдень сягатиме +18°С. Найтепліше буде на сході та півдні, адже тут температура сягатиме 25°С. У Києві буде дещо прохолодніше, максимальна температура +19°С. Проте варто бути уважними через сильні пориви вітру.

За прогнозами синоптиків, сніг в Україні наразі можливий у Карпатах через високогір’я й низьку температуру.

Пилові бурі в Україні

На сторінці Укргідрометцентру зазначено, що сьогодні спостерігатиметься пилова буря і високе запилення повітря. Оскільки зараз вітер із південного сходу, то цей пил потрапить і в Україну. Він осяде в Полтавській, Дніпропетровській, Сумській, Харківській, Запорізькій, Донецькій, Луганській областях. Невелика кількість пилу потрапить до Черкаської та Кіровоградської областей.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Синоптики прогнозують, що така ситуація буде зберігатися до п’ятниці, доки не зміниться напрямок вітру на південно-західний. До Києва пил потрапить 1 та 2 жовтня, тому синоптики прогнозують погіршення якості повітря.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-30 13:25:34