Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Україну накрила пилова буря з РФ: де найгірша ситуація з якістю повітря

Фото: Pexels

Вранці 30 вересня частину України накрила пилова буря, яку принесло з території РФ, а точніше – з Каспійської низовини. Через це у щонайменше семи областях спостерігається погіршеннями видимості та якості повітря.

В Українському гідрометценрі пояснили, що в районі Каспію наразі вирує пилова буря, а південно-східний вітер сприяє перенесенню піднятого там пилу у вигляді найдрібніших  частин до України.

Пилова буря в Україні: все, що відомо

Синоптики кажуть, що дрібний пил осідає у Полтавській, Дніпропетровській, Сумській, Харківській, Запорізькій, Донецькій, Луганській областях, невелика кількість також потрапляє на територію Черкаської та Кіровоградської областей.

– Погіршує ситуацію місцева сухість земної поверхні, додаючи до запилення місцеві пилинки та часточки ґрунту, що здіймає вітер, – зауважують в Укргідрометцентрі.

За їхніми прогнозами, пилова буря утримається, попередньо, до п’ятниці. Саме 4 жовтня напрям вітру в Україні має зміниться на південний та західний.

При чому часточки пилу потраплятиме до нас хвилями, тобто покращення чергуватимуться з погіршеннями видимості та якості повітря.

– На територію Київщини пил потрапить 1 та 2 жовтня, але його кількість буде вже меншою. Втім для Київщини, Чернігівщини та Сумщини якість повітря може погіршуватися ще й через переміщення оксиду вуглецю із задимленням, що пошириться з-за меж України з північного сходу 1 жовтня, – прогнозують синоптики.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Сумський гідрометцентр

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-30 11:43:17