Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Чи будуть заморозки до кінця вересня: прогноз погоди на наступний тиждень

Погоду в Україні на вихідні, 21-22 вересня, а також у першій половині наступного тижня визначатиме антициклон над Балтикою, тож дощі найближчим часом не очікуються – сухо, тепло та малохмарно. Буде дещо прохолодніше з 26 числа, але про перші заморозки до кінця вересня не йдеться.

Синоптикиня Укргідрометцентру Наталія Птуха в коментарі Фактам ICTV детально розповіла про погоду на найближчі 7 днів.

Прогноз погоди на вихідні – 21 і 22 вересня

Наталія Птуха каже, що потужний антициклон із центром у районі Балтійського моря, який охоплює практично всю Північну і Центральну Європу, унеможливлює проходження якихось атмосферних фронтів до території України.

– Тому найближчими днями, зокрема у вихідні, навіть хмарність у нас мінімальна, а опади не очікуються. Проте ночі можуть бути трохи прохолоднішими через те, що повітряні потоки надходитимуть з півночі та північного сходу, бо так рухається повітря в антициклоні, – пояснила синоптикиня.

За її словами, нічна температура на території України – в межах +6-12°С, на узбережжі морів +13-18°С.

Вдень повітря ще добре прогріватиметься – до +21-26°С. Лише в Карпатах +15-20°С.

Погода в Україні на 7 днів – з понеділка, 23 вересня

На початку наступного тижня погода суттєво не зміниться.

Лише 24-25 вересня Птуха прогнозує в Криму та Приазов’ї короткочасні дощі, спричинені локальним циклоном над Чорним морем.

– А вже починаючи з 26 вересня буде більш відчутна зміна синоптичної ситуації, можуть бути часом дощі, – наголошує синоптикиня.

Зокрема, опади очікуються 26-27 числа у південних та східних областях, а 28-29 вересня – у західних та північних областях.

Проте з 30 вересня на більшій частині території України синоптикиня прогнозує суху погоду.

– Час від часу може бути дощ. Ці опади спричинені надходженням атмосферних фронтів із заходу. Тобто антициклон послабиться, збільшиться хмарність, з Атлантики будуть надходити атмосферні фронти, які досягнуть території України, – зауважила Птуха.

Щодо температурних показників, то перша половина тижня буде практично з такими ж значеннями, як і раніше, тобто +6-12°С вночі, на узбережжі до +16°С, вдень +20-26°С.

– Починаючи із середи, 25 вересня, навіть попри те, що йтимуть дощі, сильно температура не зміниться. Хіба що денна трохи знизиться у західних та північних регіонах, частково і в центральних, через збільшення хмарності та невеликого дощу, – розповідає синоптикиня.

З четверга, 26 вересня, повітря прогріватиметься до +15-21°С, а на півдні та сході ще зберігатиметься +20-26°С.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Тобто про перші заморозки до кінця вересня не йдеться, хіба локально і короткочасно на окремих метеостанціях – у Карпатах чи на крайній Півночі, підсумувала Наталія Птуха.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-21 08:00:37