Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Потрібно придивитися: чим відрізняються iPhone 16 і iPhone 15


У вересні Apple презентувала абсолютно новий флагман – iPhone 16. Традиційно, компанія розповіла про особливості своєї розробки, розкривши сильні сторони на презентації. Однак пристрій візуально не сильно змінився, і з першого погляду важко сказати, чим iPhone 16 відрізняється від iPhone 15.

iPhone 16 та iPhone 15 – головні відмінності

Перше, що впадає в око, – це дизайн. Зміни є, але їх не можна назвати радикальними. Наприклад, iPhone 16 Pro Max отримав 6.9-дюймовий екран замість 6.7-дюймового, а 16 Pro – 6.3 замість 6.1 дюйма.

Базові версії також переробили – об’єктиви камер у новинці тепер розташовані вертикально, а не по діагоналі. Це потрібно для роботи з гарнітурою доповненої реальності Apple Vision Pro.

iPhone16

iPhone 16/Apple

Усі чотири моделі також отримали кнопку Camera Control, з якою можна набагато простіше змінювати параметри зйомки одним дотиком.

Apple також помітно попрацювала над “начинкою” – усі модифікації отримали чип А18, який створили спеціально для смартфона. Топові версії отримали чипсет з приставкою Pro, який на 32% швидше за попередника виконує завдання. До речі, до всього цього тепер смартфони отримали 8 ГБ оперативної пам’яті замість 6 ГБ.

Щоб iPhone 16 не розряджався надто швидко через потужний процесор, Apple збільшила ємність акумулятора – усі моделі отримали приріст 10-20%, якщо порівнювати з торішніми флагманами.

Заряджатися смартфони також будуть швидше – iPhone 15 підтримував потужність у 20W, тоді як новинка вже працює з 25W адаптерами.

До речі, далеко не всі зможуть помітити різницю в дисплеях між iPhone 16 Plus та iPhone 15 Plus. Нова модель отримала 6.74-дюймовий екран замість 6,7 дюйма – все завдяки більш тонким рамкам на передній панелі.

Найцікавіше криється в камері – базовий iPhone 16 отримав поліпшені датчики. 48-мегапіксельним сенсором Fusion працює в парі з надширококутним. Останній збільшили діафрагму.

Топові iPhone 16 Pro і Pro Max отримали одразу два об’єктиви на 48 мп і один ультраширокий на 12 мп. Торішні флагмани могли похвалитися тільки одним датчиком на 48 мп і двома на 12 мп.

iPhone 15

Фото: Unsplash

І хоча зовні різниця між моделями 2023 і 2024 роками може здатися невеликою, Apple добряче попрацювала над оновленням лінійки, і зробила акцент саме на якості зйомки.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

І якщо плюсів у нових моделях більше ніж достатньо, то саме час визначитися, яку модель з двох флагманів варто обрати – iPhone 16 або iPhone 16 Pro. Обидва смартфони точно порадують майбутнього власника, але варто відштовхуватися не тільки від бажань, а й від характеристик.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-20 12:47:13