Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Дістатися до пацієнта у найвіддаленіші куточки: у МОЗ повідомили про закупівлю 175 позашляховиків


МОЗ закуплено 175 позашляховиків для українських лікарень. Це стало можливим завдяки проєкту “Зміцнення системи охорони здоров’я та збереження життя” (Healt Ukraine), реалізованому спільно з World Bank Ukraine.

Надійність і прохідність

– Ці авто допоможуть лікарям первинної ланки: сімейним лікарям, медсестрам і вузькопрофільним спеціалістам дістатися до пацієнтів у найвіддаленіших куточках нашої країни, – йдеться в повідомленні.

Завдяки своїй надійності та прохідності, позашляховики дадуть змогу медпрацівникам безперешкодно приїжджати на виклики навіть на складному бездоріжжі в селах, маленьких містах і гірських районах.

Чому це важливо

У відомстві зазначили, що медпрацівники первинної ланки особливо потребують підвищеної мобільності для супроводу пацієнтів у регіоні.

Зокрема, це стосується надання паліативної допомоги вдома, патронажних оглядів новонароджених, виїздів до маломобільних пацієнтів, організації мобільних пунктів вакцинації та виїздів у віддалені громади.

Автомобілі передадуть у центри первинної медико-санітарної допомоги по всій Україні, що допоможе медпрацівникам первинної ланки бути ближчими до своїх пацієнтів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-20 11:06:56