Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Чи повертатимуть чоловіків мобілізаційного віку до України: відповідь ЄС

Застосування диференційованого підходу до українських біженців, що базувався би на їхній статі, віці, військовозобов’язаності, неможливе.

Про це профільна єврокомісарка з внутрішніх справ Ілва Йоганссон сказала в інтерв’ю Радіо Свобода.

– Це неможливо згідно з Директивою про тимчасовий захист (документ, що регулює статус українських біженців на території ЄС, – Ред.), – зауважила єврокомісарка.

До того ж, вона зауважила, що ніколи не відчували жодного тиску з боку уряду України щодо повернення біженців,

– У нас дуже чудова і продуктивна взаємодія, — сказала єврокомісарка з внутрішніх справ Ілва Йоганссон.

Коментуючи заклики очільника МЗС Андрія Сибіги до ЄС розвивати програми, що заохочували би біженців повертатися додому, Йоганссон зазначила, що обговорила це питання з дипломатом під час свого візиту до Києва.

Представниця Єврокомісії запевнила, що ЄС підтримуватиме обидві категорії українців — і тих, хто хоче залишитися в Європі, і тих, хто планує повернутися додому.

Повернення українських чоловіків з-за кордону

На уточнююче запитання Радіо Свобода, чи ЄС допоміг би Україні повернути її чоловіків призовного віку з-за кордону, Йоганссон сказала, що нікого не видворятимуть із території ЄС примусово.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

– Ми підтримаємо тих, хто хоче повернутися в Україну, і ми обговоримо з українською владою та українським урядом, як зробити це в найкращий спосіб. Ми нікого не викидатимемо з ЄС, ­– наголосила Йоганссон.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-20 10:12:44