Будівельні матеріали м.Ніжин
Новини Чернігова

Забруднення потрапило з цукрового заводу на Курщині: у Міндовкіллі оприлюднили результати проб води з Сейму та Десни

Забруднення потрапило з цукрового заводу на Курщині: у Міндовкіллі оприлюднили результати проб води з Сейму та Десни

Зафіксували забруднення органічного характеру, яке потрапило у річку Сейм із цукрового заводу в селищі Тьоткіно Курської області РФ 14 серпня 2024 року.

Такі результати проб води з Сейму та Десни, відібраних 10 вересня, оприлюднило Міндовкілля на своєму каналі в Telegram.

Згідно з дописом, станом на 11 вересня забруднення по річки Десна просунулось до села Ладинка на Чернігівщині. При візуальному огляді забруднення фіксується точково і не має однорідного характеру. Запах зменшується порівняно з річкою Сейм, на воді спостерігається загибла риба, яка піднімається з дна річки. Нижче по течії ознаки забруднення не фіксуються.

“Станом на 11 вересня відбувається покращення якості води річки Сейм на Чернігівщині: фіксується збільшення вмісту розчиненого у воді кисню та хімічного споживання кисню.
Найгірші значення основних показників забруднення на річці Десна фіксуються у пунктах с. Боромики та м. Чернігів. Вміст розчиненого кисню за останню добу значно підвищився і становить 4,1-3,95 мгО2/дм³ (норма не менше 4 мгО2/дм³). Хімічне споживання кисню перевищує норму до 1,6 рази і перебуває в межах 27-48 мгО/дм³ (норма 30 мгО/дм³). Також тут фіксується перевищення вмісту марганцю у 2-2,8 рази”,
— йдеться в повідомленні.

Фото — Валентин Бобир (Чернігівці прибирають Десну від мертвої риби).

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело ВИСОКИЙ ВАЛ
11.09.2024