Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Україна відправить більше дронів на фронт у найближчі 12 місяців – Камишін

Україна спрямує більшу кількість безпілотників на фронт, тому 2024 рік стане “роком наземних систем”.

Дрони на фронті

Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишін заявив під час спілкування з журналістами в кулуарах саміту НАТО у Вашингтоні, що незабаром на передовій буде більше дронів, повідомляє видання Defense News.

– Це одна з тих змін, які ми очікуємо в найближчі 12 місяців, – стверджує Олександр Камишин.

Збільшення наземної робототехніки відбуватиметься коштом українських виробників, розгалуженої мережі волонтерських, комерційних та підтримуваних державою зусиль, спрогнозував очільник Мінстратегпрому.

Зараз дивляться

Сюди можуть долучитися американські компанії, які співпрацюють з українськими підприємствами, щоб допомогти вдосконалити власні розроблення.

Олександр Камишін зазначив, що наземні безпілотники виконуватимуть різні завдання. Зокрема, здійснюватимуть розмінування та медичну евакуацію, а також вестимуть бойові дії.

За словами очільника Мінстратегпрому, головним завданням дронів є полегшення навантаження на українських військових. Він зазначив, що Україна намагається повернути своїх людей із лінії фронту.

Українські безпілотники вже працюють зі штучним інтелектом, щоб атакувати російські позиції. Використання подібного програмного забезпечення масштабуватиметься в наступному році, стверджує Олександр Камишін.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-10 22:07:24