Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Заклики Орбана до “миру”: у ISW назвали справжню мету прем’єра Угорщини

Прем’єр Угорщини Віктор Орбан прагне переключити увагу Заходу на можливі мирні переговори, попри останні заяви російського диктатора Володимира Путіна, щоб підірвати європейську підтримку України.

В Інституті вивчення війни (ISW) проаналізували його візити до Києва та Москви, а також статтю в Newsweek 5 липня, в якій він звинуватив НАТО у нібито виборі конфлікту замість миру.

Заклики Орбана до мирних переговорів: аналіз ISW

На їхню думку, він продовжує позиціонувати себе “як потенційного посередника для припинення війни в Україні, незважаючи на те, що Путін відкидає посередництво або серйозні переговори”.

Зараз дивляться

– Зусилля Орбана, спрямовані на просування переговорів, ймовірно, є частиною його постійних зусиль, спрямованих на те, щоб переключити увагу Європи на обговорення мирних переговорів і відволіктися від дискусій про військову підтримку України, – йдеться у звіті.

В ISW зауважують, що зміщення фокусу уваги Європи від військової допомоги сприяє досягненню цієї ширшої мети тепер, коли Угорщина головує в Раді ЄС.

– Заклики Орбана та інших до переговорів і українська формула миру – це різні зусилля з різними цілями, а президент РФ Володимир Путін продемонстрував, що він не зацікавлений у жодних угодах, окрім капітуляції України, – кажуть аналітики.

Вони вважають, що здатність України продовжувати власний мирний процес залежить від її спроможності звільнити важливі в оперативному плані території, водночас успіх контрнаступу на підтримку цієї мети неможливий без військової підтримки Заходу в короткостроковій і середньостроковій перспективі.

У Білому домі вважають, що візит прем’єра Угорщини Віктора Орбана до Москви , під час якого він зустрівся з кремлівським диктатором Володимиром Путіним, не сприятиме ані просуванню справи миру, ані підтримці суверенітету, територіальної цілісності і незалежності України.

Там зауважили, що Росія може закінчити цю війну вже сьогодні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-07 09:25:04