Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

У школах Львова навчальний рік розпочнеться в серпні: названо причину

Через складну ситуацію з електроенергією, спричинену російськими атаками, навчання у львівських школах розпочнеться не з 1 вересня, а на два тижні раніше – з 19 серпня. 

Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий. 

У школах Львова навчання розпочнеться у серпні: що відомо

Таке рішення ухвалив штаб із підготовки до зими у Львові. Усе для того, аби гарантувати повноцінний шкільний навчальний рік. 

Зараз дивляться

Крім того, у разі повного блекауту школи слугуватимуть як цілодобові пункти незламності для всіх жителів міста. 

Мер міста зауважив, що якщо ситуація з електроенергією взимку стабілізується, школи працюватимуть у звичному режимі. Водночас планові зимові канікули розпочнуться 21 грудня.  

Одначе, якщо ситуація з електроенергією погіршиться – канікули продовжать. Натомість приміщення школи використовуватимуть як пункти обігріву для всіх мешканців. 

Зокрема, в школах працюватимуть чергові групи для дітей, чиї батьки не зможуть залишити їх вдома.  

– Сьогодні немає дня, коли б не було відключень світла. Потрібно готуватись до різних сценаріїв, щоб Львів функціонував за будь-яких умов.

Відтак сьогодні на засіданні міського штабу з підготовки до зими ми прийняли рішення рекомендувати всім школам, які є на території Львівської громади, розпочати навчальний рік з 19 серпня. Заклади позашкільної освіти розпочнуть діяльність з 1 вересня. Орієнтовна дата початку зимових канікул – 21 грудня, – повідомив Андрій Садовий.

Швидше розпочати навчання рекомендуватимуть як приватним, так і державним школам у Львові. 

Додамо, що раніше у Міністерстві освіти та науки України повідомляли, що не розглядають варіант почати навчальний рік у школах на місяць раніше задля заощадження електроенергії.

Джерело: Андрій Садовий

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-06 11:18:08