Джем з аґрусу на зиму: рецепт приготування покроково
Джем з аґрусу – це смачно, корисно та красиво. Його кисло-солодкий смак та колір роблять будь-який шматочок хліба справжнім смаколиком.
Якщо ви заготовлюєте джеми на зиму, обов’язково спробуйте приготувати джем з аґрусу на зиму за запропонованим рецептом від шефа Євгена Клопотенка. Літня пора – ідеальний для цього час. Варто цим скористатися!
Всі сорти аґрусу підходять для джему, тому вибір залежить тільки від вашого смаку і наявності ягід. Джем виходить дуже привабливим, який би аґрус ви не обрали.
Перш ніж почати, аґрус варто перебрати та прибрати пошкоджені та зелені ягоди. Купуючи ягоди, беріть більше, бо частина може бути непридатною.
Джем з аґрусу: рецепт
З запропонованого рецепта вийде 4 банки об’ємом по 0,5 л. Шеф радить закривати джем у півлітри чи й того менші банки. Це зручно для зберігання у холодильнику.
Інгредієнти:
- аґрус – 2 кг
- цукор – 2 кг
Джем з аґрусу: як приготувати
- Промийте 2 кг ягід, переберіть їх і висипте у глибоку миску. Подрібніть ягоди занурювальним блендером до однорідної консистенції.
- Перелийте отриману ягідну масу в каструлю, всипте 1 кг цукру. Доведіть до кипіння та зменште вогонь. Варіть джем 1 годину, періодично помішуючи дерев’яною лопаткою.
- Поки джем вариться, простерилізуйте банки зручним для вас способом. Переходьте за посиланням, щоб знайти найкращі способи стерилізації банок.
- Гарячий джем розлийте по банках і закрутіть кришками. Після охолодження зберігайте джем у прохолодному темному місці. Відкриту банку з джемом зберігайте в холодильнику.
Як зробити джем з аґрусу ми вже знаємо. Нумо готувати!
Джерело: Євген Клопотенко
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-25 19:36:21