Компот із аґрусу на зиму: як приготувати
Аґрус не тільки смачний, але й корисний. Він багатий на вітамін С та мінерали. Українські господині його використовують у випічці, роблять з ним десерти та, звісно, заготівлю на зиму.
Тож пропонуємо зробити компот з аґрусу на зиму за перевіреним часом рецептом. Цей напій чудово втамовує спрагу і має приємний смак і аромат.
Як зробити компот з аґрусу
Класичний компот з аґрусу готують з ягід, води та цукру. Щоб додати різноманітності та смаку, часто додають у цю заготівлю м’яту чи мелісу.
Ось декілька порад щодо приготування:
- Використовуйте свіжий аґрус. Недозрілі ягоди додадуть зайвої кислинки, а перезрілі зіпсують колір і зроблять напій мутним.
- Добре промивайте ягоди, обрізайте хвостики та злегка обсушуйте їх.
- Використовуйте якісну воду, це значно покращить смак компоту.
- Завжди стерилізуйте банки та кришки.
Компот з аґрусу на зиму: рецепт
Насиченість кольору і смаку залежить від кількості ягід. Зазвичай на банку об’ємом 3 л достатньо 500 г ягід та (чи) фруктів.
Інгредієнти на банку об’ємом 3 л:
- вода – 2,5 л
- цукор – 300 г
- аґрус – 400 г
- апельсин (середній) – 1 шт.
- гілочка м’яти
Рецепт компоту з аґрусу покроково
- Ягоди миємо та викладаємо на друшляк, щоб стекла вода. Апельсин очищуємо від шкірки, білої плівки та кісточок. Нарізаємо його на невеликі шматочки.
- Банку миємо та стерилізуємо. Викладаємо аґрус, апельсин та гілочку м’яти. Якщо хочете більш насичений апельсиновий смак, додайте кілька смужок цедри, очищеної від білого шару.
- Воду (2,5 л) виливаємо у каструлю та доводимо до кипіння. Переливаємо в банку. Накриваємо її стерилізованою кришкою і залишаємо на 20 хвилин.
- Воду знову вливаємо з банки у каструлю, всипаємо цукор та доводимо до кипіння. Варимо 5 хвилин.
- Сироп переливаємо у банку і відразу закатуємо. Залишаємо банки за кімнатної температури на добу, накривши їх ковдрою.
Варіант компоту з аґрусу, щоб посмакувати зараз, такий. У каструлю викладаємо усі вищеперераховані інгредієнти та вливаємо воду. Доводимо компот до кипіння і варимо близько 5 хвилин. Накриваємо напій кришкою і залишаємо на годину. Потім його проціджуємо та охолоджуємо.
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-25 19:07:04