Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Ергономічні офісні меблі: що це та як обрати

Ергономіка на робочому місці – це більше, ніж просто тренд. Це наукова дисципліна, яка має на меті організувати наше робоче місце так, щоби ми стали більш продуктивними, ефективними та задоволеними. Водночас слід звести до мінімуму проблеми зі здоров’ям.

На практиці ергономіка на робочому місці означає, що меблі та обладнання відповідають природним рухам та позам людського тіла, допомагають уникнути болю та напруги, забезпечують гарне самопочуття.

Ти можеш дізнатися більше про меблі та аксесуари для робочого столу, які допомагають почуватися комфортно, краще зосередитися та працювати ефективніше.

Зараз дивляться

Ергономічне робоче місце: огляд основ

Ергономіка на робочому місці починається з проєктування офісу та вибору меблів таким чином, щоб тіло не піддавалося непотрібному стресу. Ось як можна оптимізувати твій простір:

  • Письмовий стіл. Зручний стіл є не тільки стійким і достатньо великим для твоїх робочих інструментів, він також регулюється по висоті. Правильна висота досягається тоді, коли під час друкування на клавіатурі передпліччя знаходяться під прямим кутом, а плечі розслаблені. Під столом також має бути достатньо місця, щоб тобі було зручно розташуватися з ногами.
  • Крісло. Високоякісне ергономічне крісло, наприклад, від Eversolid, є важливим. Воно повинно мати регульовані спинки, сидіння та підлокітники, щоб оптимально адаптуватися до розмірів твого тіла. Спинка повинна підтримувати природний вигин хребта, а підлокітники повинні регулюватися, щоб плечі могли розслабитися. Для ідеального комфорту також варто використовувати спеціальні підставки під ноги – з ними сидіти тривалий час ще зручніше.
  • Світло: хороше освітлення, як природне, так і штучне, важливе для мінімізації напруги очей. Слід уникати відблисків і відблисків на екрані. Регульовані настільні лампи будуть дуже корисними.

Ергономічні аксесуари

Можливості адаптувати робоче місце під твої потреби не обмежуються тільки меблями чи освітленням. Є багато важливих деталей, які зроблять твій кабінет ще зручнішим:

  • Підставки та кронштейни для монітора. Розташування монітора має вирішальне значення, щоб уникнути напруги очей і болю в шиї. Монітор повинен бути приблизно на відстані витягнутої руки та на рівні очей або трохи нижче. Тоді тобі не доведеться згинати або витягувати шию, щоби побачити екран.
  • Шкіряні килимки для клавіатури та миші. Обидві мають розташовуватися так, щоби ними можна було користуватися без непотрібного навантаження на руки та кисті.
  • Аксесуари. На робочому столі кожна річ має бути на своєму місці. Порядок і гармонія дозволяють уникнути стресу. На додаток до офісних меблів радимо купити різноманітні аксесуари для зберігання.

Ще один важливий спосіб покращити ергономіку робочого кабінету – рух. Тому в магазині офісних меблів варто поцікавитися динамічними кріслами та балансувальними платформами.

Завершальні думки

Ергономічні офісні меблі – це інвестиція у твоє здоров’я та продуктивність. Вони допомагають створити комфортні умови для роботи, зменшують фізичне навантаження та покращують ефективність. Обираючи ергономічні меблі, ти робиш крок до створення ідеального робочого простору, який сприятиме твоєму успіху.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-25 10:24:51