Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Яке сьогодні свято – 21 червня 2024: день ангела, прикмети та що не можна робити

У п’ятницю, 21 червня, відзначається Міжнародний день йоги, Міжнародний день скейтбордингу, Всесвітній день гуманізму, Всесвітній день жирафа, Всесвітній день гідрографії, Всесвітній день рукостискань, Міжнародний день футболки та День селфі.

Православна церква сьогодні вшановує пам’ять святого мученика Юліана Тарсійського.

Яке сьогодні свято – 21 червня 2024 року

21 червня (4 липня за старим стилем) у церковному календарі – день пам’яті святого мученика Юліана Тарсійського. Він народився та жив у IV столітті. Був сином сенатора-язичника, мати Юліана була християнкою. Батько рано помер, тому мати виховувала святого в християнських традиціях.

Зараз дивляться

Коли Юліану виповнилося 18 років, імператор Діоклетіан почав гоніння на християн. Святого схопили, однак ні катування, ні погрози, ні обіцянки дарів і почестей не могли схилити Юліана до того, щоб він відрікся від віри у Христа.

Цілий рік водили Юліана по містах, піддаючи знущанням, а потім кинули в темницю. Весь цей час мати слідувала за сином і молилася. Імператор схопив також і жінку. За те, що вона не захотіла відмовлятися від віри, їй відрубали ступні ніг. Юліана ж посадили в мішок, наповнений піском та отруйними зміями, і кинули в море.

Хто святкує день ангела 21 червня

Іменини сьогодні відзначають Олексій, Антон, Георгій, Іван, Максим, Микита, Микола, Федір, Ян, Анастасія та Василиса.

Що не можна робити 21 червня 2024 року

Наші предки вірили, що цього дня не можна ображати липу – заборонено ламати гілки або рубати дерево, інакше можна накликати на себе нещастя.

Сьогодні краще не сваритися з рідними – конфлікт затягнеться надовго. Не можна запізнюватися на побачення – втратите своє щастя. Не давайте гроші та речі в борг, вам їх не повернуть.

Що можна робити сьогодні

У святого Юліана просять сили духу і витримки, щоб подолати всі життєві труднощі. Сьогодні варто зробити добру справу, не можна відмовляти в милостині.

Також цього дня зазвичай заготовляли квіточки липи – вважалося, що відвар з них не тільки рятує від застуди, але і захищає від пристріту.

Народні прикмети на 21 червня 2024

  • Вранці на траві залишилася роса – до грози.
  • Після дощу з’явилася веселка – до гарної погоди.
  • Густі хмари віщують погіршення погоди.
  • Цілий день йде дощ – липень буде дощовим.
  • Смородина вже повністю дозріла – осінь цьогоріч буде пізньою і теплою.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-21 05:34:33