Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Плитоноска і бронежилет – чим відрізняються і як вибрати надійний захист

Фото: Генштаб ЗСУ

В умовах війни, питання захисту бійців стають як ніколи актуальними. Поряд із давно відомими бронежилетами дедалі більшої популярності набувають плитоноски. Факти ICTV розбиралися, в чому різниця між бронежилетом і плитоноскою.

Плитоноска і бронежилет, чим відрізняються

Плитоноска – це чохол або каркас, у який вставляються бронеплити. Бронежилет являє собою цільну конструкцію, виготовлену з балістичних матеріалів, таких як кевлар. Компанія Балістика пропонує широкий асортимент плитоносок і бронежилетів для військовослужбовців, які виконують будь-які завдання.

Балістика

Характеристики бронежилета:

Зараз дивляться

  • Цілісна конструкція з балістичних матеріалів (кевлар).
  • Забезпечує балістичний захист по всій площі жилета.
  • Може мати фіксовану комплектацію або додаткові елементи (підсумки, кріплення).
  • Зазвичай важчий за плитоноску.
  • Плитоноска легша, але має виняткову міцність, здатну витримати навіть важкі сталеві та керамічні плити.

Найпоширенішим матеріалом для виготовлення плитоносок є кордура, винайдена американською компанією DuPont. Кордура являє собою товсту поліамідну тканину з просоченням із ПВХ-покриття. Завдяки цьому матеріалу плитоноска має стійкість до вологи, високих і низьких температур, високу зносостійкість.

Характеристики плитоноски:

  • Модульний чохол для бронеплит.
  • Захищає тільки ті місця, де вставлені плити.
  • Забезпечує високу мобільність завдяки своїй конструкції.
  • Дає змогу індивідуально комплектувати спорядження.
  • Легший за бронежилет.

Забезпечення високого рівня захисту потребує використання плитоносок з міцної поліамідної тканини в поєднанні з відповідними бронепластинами.

Консультанти компанії Balistyka.ua допоможуть з вибором покупцям, які не знають, чим відрізняється плитоноска від бронежилета, і доберуть оптимальний варіант захисту, залежно від потреб військовослужбовця.

Плитоноска

Плитоноска має ключову перевагу: вона дає змогу встановлювати різні типи пластин, включно з м’якими кевларовими і НВМПЕ-варіантами. За необхідності ці м’які плити легко замінити на більш жорсткі керамічні або сталеві для забезпечення максимального захисту.

Параметри вибору плитоносок і бронежилетів

Бронежилет забезпечує надійний захист від пістолетних куль і осколків. Вони покривають велику площу тіла і підходять для тих, хто сидить на блокпостах, в окопах або пересувається на техніці. Легкі моделі можна приховати під одягом. Вони підходять для тих, хто не робить швидких рухів.

У плитоноску можна встановити балістичні пластини, але вони також виконують функцію розвантажувального тактичного жилета. Можна прикріпити знімні підсумки для магазинів, рації, телефона та інших аксесуарів. Деякі моделі плитоносок дають змогу встановлювати різні типи плит або додаткові аксесуари, що корисно в різних ситуаціях.

Плитоноска

Людям із нестандартною статурою варто придбати плитоноску. Її основна перевага в тому, що простіше підібрати певний розмір. Конструкція самого виробу дає змогу підігнати його розмір під особливості статури військовослужбовця.

Якщо потрібен захист від куль і осколків, обирайте бронежилет. Якщо ж важлива адаптивність і функціональність, то плитоноска – хороший варіант. Не забудьте правильно укомплектувати і носити обране спорядження.


ЗСУ, українські військові

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-20 15:02:24