Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

70 медичних вагонів для евакуації поранених виготовила і запустила на маршрути Укрзалізниця

Ще два вагони поповнили парк рухомого складу медичної евакуації для потреб Збройних сил України. Від початку великої війни на власних потужностях Укрзалізниця виготовила вже 70 медичних вагонів.

Про це написав на своїй сторінці в соціальних мережах Голова Комітету з питань здоров’я нації Верховної ради Михайло Радуцький.

Медичні вагони – суттєва допомога

Зовні потяг виглядає як звичайний пасажирський, всередині – це справжня сучасна лікарня із медичними працівниками та всім необхідним для перевезення до безпечніших регіонів пацієнтів з важкими пораненнями.

Вагони обладнані сучасним медичним обладнанням, системами енергогенерації та очищення води.

З чого почалася співпраця із залізничниками

На самому початку війни представники благодійної організації Лікарі без кордонів звернулися до МОЗ та Укрзалізниці із пропозицією переобладнати потяг на своєрідну лікарню на колесах. Ця ініціатива знайшла розуміння і підтримку.

За два тижні евакуаційний потяг почав курсувати між прифронтовими містами та медичними закладами західної частини країни.

Лише за перший рік вдалося евакуювати понад 3 тис. поранених українців.

Стаціонари на колесах

Парк медичних вагонів ділиться за спеціалізацією. Є, зокрема,  вагони-реанімації, що мають кисневі станції, апарати штучної вентиляції легень, переливання крові, кардіомонітори, аспіратори.

Це дозволяє максимально безпечно транспортувати поранених різного ступеня тяжкості та надавати екстрену хірургічну і реанімаційну допомогу в дорозі.

– Особисто переконався в тому, що умови перевезення в таких вагонах наближені до стаціонарної лікарні, – написав Михайло Радуцький.

Народний депутат подякував за цю неоціненну допомогу лікарям Командування Медичних Сил ЗСУ, благодійникам та українським залізничникам.

Джерело: Михайло Радуцький

Фото: Укрзалізниця

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-20 11:39:53