Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

У Тернополі затримали директора фізкультдиспансеру: брав гроші за медичні довідки для спортсменів

В Головному управлінні Національної поліції в Тернопільській області повідомили, що посадовець пообіцяв одному з тренерів підготувати вчасно довідки для всієї спортивної команди. Швидко, без проходження медогляду.

За свої послуги попросив 10,5 тис. грн. Тренер заплатив аванс у розмірі 3 тис. грн, а решту приніс, коли прийшов забирати документи, попередньо повідомивши правоохоронні органи.

Всі здорові без медогляду – але не задарма

– Після того як підозрюваний отримав гроші, його затримали, – розказали в поліції.

Посадовець за кожну подібну медичну довідку вимагав 500 грн. Але охочих спортсменів було чимало. Цей “документ” був своєрідною перепусткою і на тренування, і на змагання.

Керівнику установи повідомили про підозру за ч. 1 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу 68 тис. грн, або пробаційного нагляду на строк до трьох років, або позбавлення волі на строк від двох до чотирьох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Хто ж придумав цю схему

У поліції не називають імені керівника, однак видання ZAXID.NET, посилаючись на власні джерела, вказало, що затриманий директор обласного лікарсько-фізкультурного диспансеру – колишній депутат Тернопільської обласної ради Ігор Костів.

Джерело і фото: Головне управління Національної поліції в Тернопільській області

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-18 16:50:26