Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Буданов пояснив, чого очікувати від наступу РФ

Фото: Офіс президента

На фронті наразі настав складний період, однак не варто очікувати “армагеддону”.

З такою оцінкою виступив начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов в ефірі національного телемарафону Єдині новини.

Складний період на фронті

– Я вважаю, що він (складний період, – Ред.) зараз триває. Але я ще раз повторюю: армагеддону ніякого не буде. Не переживайте, ми вистоїмо і переможемо, – відповів він журналістам.

Також начальник ГУР МО заявив, що літній наступ окупантів вже розпочався і триває з середини травня.

Зараз дивляться

– Він уже йде. Він почався в середині травня і триває. Воно триває. Ситуація не найкраща, але не треба перебільшувати наслідки цього, – додав він.

Крім того, Буданов прокоментував спроби росіян вдертись до Сумської області. За словами розвідника, окупанти на цьому напрямку здійснюють вилазки ДРГ, але Сили оборони вживають необхідних заходів, щоб масштабного наступу не було.

Удари по цілях РФ

Крім того, начальник воєнної розвідки України прокоментував удари ЗСУ західною зброєю по території РФ. За його словами, це однозначно полегшать ситуацію для українських захисників.

– Це точно полегшить ситуацію. Не менше, не більше. Росіяни вже відчувають це все, – сказав він.

Буданов додав, що російські залякування так званими червоними лініями є виключно грою на публіку.

– А вони (червоні лінії, – Ред.) існують взагалі? Ні. Якщо вони існують, то де вони? За ці роки вже скільки разів говорили, що вже точно перейшли. Я думаю, що це гра на публіку, – додав начальник ГУР.

Разом з тим, до тимчасово окупованого Криму російська армія перетягнула засоби повітряної оборони, і, зокрема, розташувала там новітній зенітно-ракетний комплекс С-500, де збираються випробувати цей ЗРК.

В Криму окупанти, зокрема, використовують Керченський міст використовують для військових транспортувань, зокрема, особового складу.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-13 00:20:56