Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Оладки з кабачків: рецепт приготування покроково

Скоро розпочнеться сезон кабачків, а отже, усі зможуть готувати прості та швидкі страви. Щоб зробити смак цікавішим, спробуйте додати до сметани сир дорблю та перемішати. Подавайте такий соус разом з оладками, буде пікантно.

Оладки з кабачків: рецепт

Щоби зменшити калорійність страви, готові оладки бажано викласти на паперовий рушник.

Інгредієнти:

  • кабачок ‒ 2-3 шт.;
  • борошно ‒ 2 ст. л.;
  • яйце ‒ 1 шт.;
  • часник ‒ 1 зубок;
  • сіль ‒ до смаку;
  • кріп ‒ до смаку;
  • олія ‒ для смаження;
  • сметана ‒ для подавання;
  • сир дорблю (або інший сир із пліснявою) ‒ на бажання.

Спосіб приготування:

  1. Кабачки очистьте від шкірки та натріть на великій тертці. Підсоліть і залиште на 10 хвилин випустити сік.
  2. Відтисніть виділений сік.
  3. Додайте борошно, яйце та часник, натертий на дрібній тертці. Трішки дрібно нарізаного кропу додайте до маси і перемішайте.
  4. Викладіть ложкою невеличкі оладки на розігріту з олією сковороду. Смажте на середньому вогні по кілька хвилин з кожного боку, поки вони не стануть рум’яними.

Оладки з кабачків ‒ ідеальна страва: це і корисно, й ситно, просто і швидко у приготуванні та неймовірно смачно. Подавайте зі сметаною чи сметанним соусом з сиром дорблю. Смачного!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-12 19:37:15