Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Бронювання поліцейських і рятувальників: Веніславський

Кабмін невдовзі має затвердити постанову щодо бронювання від мобілізації громадян певних категорій професій.

У ній мають передбачити бронювання поліцейських та бронювання рятувальників, тобто працівників Державної служби надзвичайних ситуацій.

Про це розповів нардеп, член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський в ефірі проєкту Радіо Свободи.

Зараз дивляться

Бронювання поліцейських та рятувальників

— Так як і поліцейські, рятувальники мають бути заброньовані на 100%. І це вже компетенції і відповідальності Кабінету міністрів України… Я думаю, що рятувальники з точки зору законодавчого регулювання і з точки зору завдань, які вони виконують – забезпечують функціонування держави і порятунок людей. Тому я не думаю, що будуть якісь спроби їх мобілізувати, – сказав він.

За словами Веніславського, розмов про зняття бронювання з поліцейських та рятувальників у парламенті та в уряді нині немає. Але, якщо подібні пропозиції будуть, то їх винесуть на обговорення комітету.

Раніше про скасування бронювання для рятувальників писав нардеп від фракції Європейська солідарність Олексій Гончаренко.

Згодом 31 травня на сайті уряду з’явилася петиція до Кабміну із закликом забезпечити бронювання від мобілізації для усього особового складу пожежної охорони та служби надзвичайних ситуацій, оперативно-рятувальної служби та інших працівників цивільного захисту. За лічені дні вона набрала необхідні 25 тис. голосів.

Джерело: Радіо Свобода

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-04 14:32:02