Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Закон про мобілізацію – Зеленський пояснив, що зміниться

Фото: Офіс президента

Закон про мобілізацію №10449, ухвалений напередодні у Верховній Раді, спростить завдання для військового керівництва щодо ротацій, звільнень і відпусток, а також дозволить посилити контроль за ухилянтами.

Про це заявив президент Володимир Зеленський на брифінгу у Вільнюсі, який проводив разом із польським та литовським колегами.

Мобілізація в Україні до ухвалення закону

Він зазначив, що і без цього закону про мобілізацію в Україні протягом усього часу повномасштабної війни системно, кожні три місяці тривала мобілізація, проте суспільство захлеснули російські наративи про її зрив.

Зараз дивляться

— Зверніть увагу на факти. Мобілізація постійно йде, як і має бути, відповідно до законодавства, у воєнний час, під час війни. Щодо закону, або одного із законів, що стосуються змін у мобілізації, є деякі зміни. І згідно з цією мобілізацією, так, є посилення контролю за ухилянтами, – наголосив український гарант.

Зеленський зазначив, що до ухвалення закону про мобілізацію будь-яка людина призовного віку, яка без поважних причин не прибула в ТЦК по повістці та відмовилася вступати в армію, порушувала законодавство і вважалася ухилянтом.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-11 21:40:35