Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

РФ через дефіцит лікарів під час війни шукає кадри в країнах Африки – британська розвідка

Якість медичних послуг в РФ погіршується. Через війну та погані умови праці Росія набирає некваліфікованих лікарів з Африки.

Про це повідомляє Міноборони Великої Британії.

Кількість медиків в РФ зменшується

Зазначено, що 3 квітня голова Держдуми РФ заявив, що в країні не вистачає 30 000 лікарів, причому в районних лікарнях їхня нестача становить близько 50%. Це більше, ніж 26,5 тисяч у листопаді 2023 року.

Зараз дивляться

Нинішній дефіцит пояснюється тим, що деякі медичні співробітники працюють у приватному секторі, а інші виїхали з країни. Після мобілізації у вересні 2022 року лікарів чітко попередили, щоб вони не виїжджали з країни. Водночас до 2% працівників медичного сектору виїхали з Росії, щоб уникнути призову.

За оцінкою від січня 2024 року, за попередні 15 місяців кількість лікарів скоротилася на 7 500 осіб, що пояснюється довгим робочим днем і низькою зарплатою.

Якість надання медичних послуг в РФ падає

– За даними Центру аналізу європейської політики, для подолання цього дефіциту Росія набирає лікарів з африканських країн з обмеженим підтвердженням кваліфікації,- йдеться у повідомленні.

У британській розвідці додають, що значні ресурсні та фінансові витрати на підтримку війни Росії в Україні негативно впливають на низку цивільних секторів, які обслуговують російське населення.

– Кількість медичних працівників у Росії продовжуватиме скорочуватися протягом 2024 року. Залучення медичного персоналу ззовні з обмеженою перевіркою кваліфікації створює потенціал для погіршення якості надання медичної допомоги, – підсумовують у відомстві.

Раніше аналітики Інституту вивчення війни (ISW) повідомили, що МЗС Росії продовжує кремлівський пропагандистський наратив про “загрози” НАТО, щоб виправдати конфронтацію із Заходом.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-08 12:59:08