Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

новий пакет, дрони та €10 млн на снаряди

Латвія надасть Україні у квітні новий пакет військової допомоги, перші БПЛА в рамках коаліції дронів та зробить внесок у чеську ініціативу на закупівлю снарядів.

Про це заявила прем’єр-міністр Латвії Евіка Сіліні у Ризі під час спільного брифінгу з прем’єром України Денисом Шмигалем.

Новий пакет військової допомоги від Латвії

– Латвія вже цього місяця передбачила наступний пакет військової допомоги і пожертви як на матеріально-технічні речі, так і амуніцію, і озброєння. Особливо амуніція дуже важлива для України. Це ми також обговорили сьогодні з прем’єром України. Дуже важливі вибухові речовини, транспорт, зброя, індивідуальне екіпірування, – наголосила вона.

Зараз дивляться

За її словами, Латвія також приєдналася до коаліції дронів, і вже скоро планує надати перші безпілотники загальною вартістю €1 млн.

Крім того, як зауважила Сіліні, у межах ініціативи Чехії щодо закупівлі артилерійських боєприпасів для України Латвія внесе €10 млн.

Ще у лютого Велика Британія заявила про створення спільно із Латвією великої коаліції безпілотників, у межах якої нададуть Україні тисячі дронів на $250 млн, зокрема й FPV.

Окрім Латвії, Великої Британії та України до Коаліції вже долучилися Швеція, Данія, Німеччина, Литва, Естонія та Нідерланди.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-04 13:48:32