Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

З квітня розпочнуться повторні перевірки ВЛК – МОЗ

Міністерство охорони здоров’я України планує у квітні розпочати повторні перевірки роботи військово-лікарських комісій (ВЛК) для контролю наданих раніше рекомендацій.

Інструмент моніторингу

Від початку введення воєнного стану в Україні до ВЛК було залучено 800 цивільних медзакладів.  За словами заступниці міністра охорони здоров’я Марії Карчевич, МОЗ у взаємодії з правоохоронними органами перевірили понад 53 тис. медико-експертних справ по всій країні та надали рекомендації щодо виправлення порушень роботи ВЛК.

Основні зауваження стосувалися неправильного ведення медичної документації, експертних діагнозів, живих черг та норм роботи спеціалістів.  .З квітня планується провести повторні перевірки, щоб зрозуміти, які відбулися зміни.

Зараз дивляться

Крім того, правоохоронні органи за останній час вилучили понад 18 тис. справ у рамках кримінальних проваджень. Наразі ці справи перевіряють НДІ та центральна МСЕК.

– Виявляємо невиправдані рішення, проводяться повторні огляди, проводиться притягнення до відповідальності винних”, – сказала Карчевич.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-01 19:07:14