Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Бюджет Міноборони 2024 – на що йдуть кошти

Міністерство оборони розподілить бюджет, виділений урядом у 2024 році, на три частини. Найбільша, а саме 70% – буде спрямована на зарплату військовим.

Про це розповів заступник глави Міноборони Юрій Джигир, передає Армія Inform.

— У 2024 році на це виділено асигнування в сумі 862,6 млрд гривень, що становить понад 70% бюджету. Цей блок включає грошове забезпечення військових, виплати загиблим, виплати за поранення, перебування на першій і другій лінії бойового зіткнення, харчування особового складу, речове забезпечення, винагороду за знищену техніку, – зазначив чиновник.

Ще 20% виділених із держбюджету коштів відомство направляє на закупівлю бронетехніки та озброєнь. Залишок – це експлуатаційні витрати.

Зараз дивляться

– Вони включають закупівлю палива, підготовку військ, комунальні платежі, поточний ремонт, – пояснив Джигир.

Закупівлі авто для ЗСУ

У березні Агентство оборонних закупівель Міністерства оборони оголосило про відбір постачальників на закупівлю 154 автомобілів Pick-Up в онлайн-системі Prozorro.

За інформацією Міноборони, очікувана вартість закупівлі 154 автомобілів Pick-Up складе близько 206,5 млн грн з податком на додану вартість (ПДВ).

У Міністерстві оборони України орієнтуються терміном поставки до 90 календарних днів після підписання додаткової угоди про те, що постачальники взяли бюджетні зобов’язання.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-03-31 22:09:51