Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Гуменюк розповіла про підготовку РФ до удару

Перед масованою атакою по Україні 29 березня з використанням ракет та Шахедів Росія проводила дуже потужну аеродозвідку, застосувавши 140 дронів.

Про це заявила речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в коментарі ведучій телемарафону Єдині новини та Вікна-новин Яні Брензей.

Масована атака по Україні 29 березня: як РФ готувалася до удару

– Перед цим ворог проводив дуже потужну аеророзвідку, знову застосовував максимум розвідувальних безпілотників – 140 ми нарахували у повітрі в нашій зоні відповідальності. Це знов говорить про те, що нам потрібні засоби радіоелектронної боротьби (РЕБ). Тому що необізнаний ворог не може наводитися, не може проводити масовані атаки, – сказала вона.

Зараз дивляться

За її словами, Сили оборони на Півдні потужно протидіють російським дронам.

– Застосування РЕБ на нашій ділянці дуже високо оцінюють навіть вороги. У своїх пабліках вони пишуть, що не кожен дрон долітає до середини Дніпра, коли працює наша радіоелектронна боротьба. Це справді потужний захист і для цивільних також, – додала Гуменюк.

Удар РФ по Україні 29 березня

Під час обстрілу України вночі 29 березня РФ використали 99 засобів повітряного нападу, сили ППО знищила 84 ворожі цілі.

Зокрема українські захисники збили 58 із 60 ударних безпілотників типу Shahed-136/131, п’ять із дев’яти керованих авіаційних ракет Х-59, 17 із 21 крилатої ракети Х-101/Х-555.

Повномасштабна війна в Україні триває вже 765-ту добу.

За ситуацією в містах можна стежити на інтерактивній карті бойових дій в Україні та карті повітряних тривог в Україні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-03-29 09:20:52