Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Аватар: Останній захисник (Avatar: The Last Airbender) від Netflix: відгуки критиків

Серіал Аватар: Останній захисник (Avatar: The Last Airbender) від Netflix отримав змішані відгуки. Проте, критики сходяться в одному – він кращий за повнометражну екранізацію 2010 року.

Нова версія легенди про Аанга, заснована на однойменному анімаційному шоу Nickelodeon, що розповідає про групу дітей, які виконують місію з порятунку світу від Імперії Вогню та його лідера-диктатора Озая.

Аватар: Останній захисник – відгуки критиків

Фанатам сподобалось, що на головні ролі в Аватарі Netflix запросив акторів з Азії та представників інших корінних народів. Нагадаємо, що екранізацію від 2010 року фанати висміяли саме за кастинг білошкірих акторів. Хоча сама легенда навіяна азійською історією.

Зараз дивляться

Хоч критики здебільшого сходяться в думці, що нове шоу програє оригінальному серіалу, їм сподобалося, як в лайв-адаптації показаний контроль над стихіями.

За сюжетом люди в Аватарі поділяються на чотири магічні нації, і кожна може використовувати лише одну силу – води, землі, повітря чи вогню.

Раз у покоління народжується маг, що може керувати усіма стихіями. Його і називають Аватаром. Він покликаний оберігати баланс між різними народами.

При цьому критики зауважили, що серіал занадто покладається на візуальні ефекти, через що певні сцени мають неприродний вигляд.

В адаптації змінили характер персонажа на імʼя Сокка, прибравши з його реплік сексистські зауваження про те, що жінки не можуть битися так само добре, як чоловіки. Фанати хвилювалися, щоби це не завадило розвитку особистості героя, адже в по ходу оригінального серіалу він міняв свою думку. Проте критики вважають, що у верcії від Netflix актор Ян Услі впорався із завданням і, скоріше, помʼякшив сексизм Сокки, аніж прибрав його.

Аватар: Останній захисник – що критикують найбільше

Шоуранери намагалися втиснути події з 20 серій оригінального серіалу у 8 лайв-адаптації. Тож, на думку критиків, це пішло не на користь фільму: втратились ключові деталі побудови світу та сюжетні лінії, які створювали зв’язок між головними героями.

Крім того, атмосфера нової екранізації похмуріша порівняно з оригіналом. При цьому анімаційна версія здається критикам дорослішою за ігрову.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-02-23 17:35:41