Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Уряд Німеччини може схвалити поставку Україні ракет -Taurus – ЗМІ

Урядова коаліція Німеччини може погодити постачання Україні крилатих ракет Taurus, які раніше блокував канцлер ФРН Олаф Шольц.

Про це пишуть німецькі видання Bild і Deutsche Presse-Agentur.

За даними DPA, світлофорна коаліція підготувала секретну пропозицію про надання Києву більшої кількості боєприпасів, транспортних засобів і систем озброєння.

Зараз дивляться

Очікується, що голосування за пакет допомоги для України відбудеться в Бундестазі – федеральному парламенті Німеччини – цього тижня.

При цьому Bild зазначає, що Taurus у проекті прямо не згадується. Однак ідеться про те, що “постачання додаткових систем зброї дальньої дії та боєприпасів, необхідних для того, щоб Україна… могла здійснювати цільові атаки на стратегічно важливі цілі далеко в тилу російського агресора відповідно до міжнародного права”.

З цього видання робить висновок, що Україні можуть поставити ракети Taurus, які можуть досягати цілей на відстані понад 500 км.

Фото: Getty Images

Раніше французи і британці вже поставили в Україну свої крилаті ракети Scalp і Storm Shadow. Однак ці системи не вважаються такими ж ефективними і точними, як Taurus.

Той факт, що правлячі партії і парламент Німеччини вживають заходів саме зараз, є символічним, оскільки вторгнення Росії на півострів Крим відбулося рівно десять років тому.

При цьому Bild пише, що федеральний канцлер Олаф Шольц досі чинив опір поставкам Taurus, але він також спочатку коливався, коли йшлося про схвалення поставок бойових танків Leopard 2, на поставки яких погодився пізніше.

Обговорювана пропозиція також включає в себе подальші політичні та економічні санкції проти Росії.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-02-20 13:49:58