Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

що заявили Гарріс і Зеленський

Фото: Офіс президента

Немає запасного плану в разі провалу в Конгресі США рішення про виділення допомоги Україні. Водночас Україна не розглядає альтернативний варіант, інакше США не можуть вважатися стратегічним партнером.

Про це заявили президент України Володимир Зеленський та віцепрезидент США Камалла Гарріс під час спільної пресконференції в рамках Мюнхенської безпекової конференції.

Яким може бути план Б

– У нас план тільки один план – А. Забезпечити Україні те, що необхідно. Я переконана, що за пакет додаткової допомоги проголосують. Впевнена, що є консенсус двох партій. Має бути наша відповідь – залишитися з друзями, – наголосила Камалла Гарріс.

За словами віцепрезидента США, питання підтримки України залишається ключовим. Вона пояснила, що США стали глобальним лідером за принципами суверенітету та недоторканності кордонів, тому не можуть грати в політичні ігри.

Зараз дивляться

Україна не розглядає альтернатив

– Для нас цей пакет (підтримки від США, – Ред.) – життєво важливий. Якщо ми говоримо про альтернативу – тоді це не стратегічний партнер, – сказав президент України.

На думку Зеленського, ухвалення пакета допомоги Україні в американському Конгресі ще недостатньо для перемоги. Він вважає, що потрібна велика робота союзників для шляху вперед, який значно важливіший, ніж стагнація на полі бою.

Водночас глава держави стверджує, що не вважає зрадницькою позицією процес ухвалення законопроєкту в США. Проте він не вважає, що стратегічний партнер може дозволити собі не підтримати Україну.

Джерело: Офіс президента

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-02-17 19:11:05