Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Піднімає настрій і додає життєвих сил: учені виявили незвичайні властивості тропічного фрукта

Тропічний фрукт ківі зарекомендував себе як потужний засіб для підвищення настрою і  енергійності. Дослідження вчених з новозеландського Університету Отаго показало, наскільки швидко може з’явитися відповідний ефект від його вживання.

Фрукт перемагає вітамінку

У дослідженні взяли участь 155 дорослих із низьким рівнем вітаміну С в організмі. Учасники протягом восьми тижнів щодня приймали добавку вітаміну С, плацебо або два ківі.

Потім вони повідомляли про свій настрій, якість сну, фізичну активність та енергійність.

Зараз дивляться

Дослідники виявили, що вживання ківі підвищувало життєвий тонус і настрій вже через чотири дні, досягаючи піку приблизно на 14-16 день.

У тих, хто отримував лише вітамін С, настрій незначно покращувався лише на 12 день.

Провідний автор дослідження доктор Бен Флетчер зазначив, що розуміння потенційних переваг багатих на вітамін С продуктів і добавок для психічного здоров’я дає досить багато матеріалу для наукових висновків.

– Це допомагає нам зрозуміти, те, що ми їмо, може відносно швидко вплинути на наше самопочуття, – зазначив дослідник.

З’їж ківі і почни радіти

Уже давно відомо, що збільшення вітаміну С в організмі пов’язане з покращенням настрою, життєвої сили, самопочуття та зниженням депресії, тоді як дефіцит вітаміну С веде до депресивних станів та когнітивних порушень.

Флетчер додає, що, хоча таблетки вітаміну С показали деякі покращення самопочуття учасників експерименту, все ж більшим є потенційний синергетичний ефект споживання цілісних продуктів, зокрема, фруктів, таких як ківі, що містять велику дозу вітаміну С.

Професорка Тамлін Коннер з факультету психології, каже, що результати дослідження пропонують людям відчутний і доступний спосіб підтримати своє психічне благополуччя.

– Ми заохочуємо комплексний підхід до досягнення гарного самопочуття, шляхом додавання до раціону різноманітних продуктів, – каже професорка.

Людям приємно знати, що достатньо щодня додавати до раціону один-єдиний продукт, в даному випадку два фрукти ківі, і це може покращити самопочуття і настрій.

Джерело: SciTechDaily

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-02-17 16:02:14