Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Пол Маккартні отримав назад гітару, що в нього вкрали 50 років тому

Сер Пол Маккартні возз’єднався з бас-гітарою, на якій він грав хіти The Beatles разом з Love Me Do та She Loves You. Це сталося через 51 рік після того, як інструмент викрали з багажника фургона в Лондоні у 1972 році.

Як вдалося розшукати втрачену гітару Пола Маккартні

Музикант закликав шанувальників знайти його зниклу бас-гітару фірми Hofner 1961 року випуску.  Тож активісти створили проєкт Lost Bass (Втрачений бас) та звернулися до всіх із проханням допомогти у пошуках.

Після цього з командою звʼязалася родина із Сассексу, яка згадала, що на горищі в її будинку довгий час зберігається стара бас-гітара.

Зараз дивляться

Після того, як інструмент повернули, компанія-виробник перевірила його справжність. Виявилося, що це таки той самий вкрадений бас, що так довго розшукував сер Пол. На щастя, гітара була цілою і в оригінальному чохлі, але потребувала ремонту, щоб на ній можна було знову грати.

Що сталося з гітарою Пола Маккартні після крадіжки

Під час розслідування зʼясувалося, що після того, як інструмент викрали у районі Ладброк-Гроув, його продали власнику місцевого пабу. Відтак гітара потрапила до Сассексу, де й зберігалася на горищі в одній родині.

В команді з пошуку баса нікого не звинувачують і навпаки дуже раді, що люди одразу відгукнулися, бо хотіли допомогти легендарному музиканту.

Як відреагував на повернення гітари Пол Маккартні

Прессекретар артиста зазначив, що сер Пол уже отримав назад свій культовий інструмент, і дуже цьому радий.

 – Це просто вишенька на торті – знати, що хлопець, якого ми всі любимо, сьогодні усміхається, бо його стара гітара повернулася, – зазначив один з волонтерів проєкту Lost Bass, журналіст Скотт Джонс.

Цю гітару Маккартні купив у Німеччині за 30 фунтів стерлінгів (близько 40 доларів). Нинішню її вартість ніхто не оцінював, проте команда Lost Bass вважає, що вона коштувала б більше, ніж найдорожча гітара з коли-небудь проданих. Наприклад, гітара Курта Кобейна пішла з молотка на аукціоні у 2020 році за рекордні $ 6 млн. Викрадену гітару Джона Леннона продали за $2,4 млн. Її також вдалося повернути за пів століття.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-02-16 16:51:36