Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Знищення ВДК Цезар Куніков – британська розвідка назвала наслідки

Знищення українськими військового російського великого десантного корабля Цезар Куніков, найімовірніше, ще більше обмежить ресурси РФ у Чорному морі.

Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії у соціальній мережі X.

У відомстві вважають, що це також зробить логістичний ланцюжок ворожого Чорноморського флоту вразливим для нових атак.

Зараз дивляться

— На це судно покладали великі сподівання щодо матеріально-технічного забезпечення Чорноморського флоту й війни Росії в Україні. Втрата судна майже напевно ще більше обмежить обмежені російські ресурси в Чорному морі й зробить логістичний ланцюжок Чорноморського флоту вразливим для нових атак, – йдеться у повідомленні.

Крім того, якщо закриють так званий Керченський міст, то це ще більше зменшить резерви, необхідні для перевезень між материковою Росією та окупованим Кримським півостровом.

У британській розвідці наголошують, що “винахідливість України, найімовірніше, завадила Росії вільно діяти в західній частині Чорного моря й дала змогу Україні перехопити в Росії ініціативу на морі”.

Інфографіка: Факти ICTV

Що відомо про знищення ВДК Цезар Куніков

14 лютого стало відомо, що ЗСУ спільно з ГУР знищили великий десантний корабель окупантів Цезар Куніков. У момент ураження він перебував у територіальних водах України поблизу Алупки.

Генеральний штаб ЗСУ підтвердив знищення російського великого десантного корабля в Чорному морі.

У ВМС України повідомили, що після знищення ВДК Цезар Куніков у Чорному морі з 13 кораблів Чорноморського флоту РФ у строю залишається лише п’ять одиниць.

Фото: Чорноморський флот РФ

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-02-15 16:46:44