Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Зеленський і Макрон підпишуть угоду в Парижі 16 лютого

Фото: Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський 16 лютого підпише в Парижі з президентом Франції Еммануелем Макроном двосторонню угоду про гарантії безпеки.

У Єлисейському палаці заявили, що зобов’язання можуть стосуватися надання військової техніки, навчання українських солдатів або навіть зміцнення її оборонної промисловості.

– Ця угода відповідає зобов’язанням, які були ухвалені у форматі G7 на полях саміту НАТО у Вільнюсі в липні 2023 року, – йдеться в повідомленні.

Зараз дивляться

Візит Зеленського до Франції

Це буде третій візит Володимира Зеленського до Франції від початку повномасштабного вторгнення РФ.

У лідерів двох держав буде можливість обговорити ситуацію на фронті, військові, економічні та гуманітарні потреби України, а також переговори щодо вступу України до Євросоюзу, якому Франція надає повну підтримку, кажуть у Єлисейському палаці.

Макрон відклав візит до України

Сам Макрон ще в середині січня говорив, що у лютому приїде до Києва, де підпише двосторонню безпекову угоду з Україною, аналогічну до тієї, яку нещодавно було укладено з Великою Британією.

Проте кілька днів тому ЗМІ повідомили, що президент Франції Еммануель Макрон не приїде до України 13-14 лютого, як планувалося.

Єлисейський палац причиною відстрочки назвав проблеми з безпекою.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-02-15 13:47:28